Vyno gamybai jums reikės

1. Cukraus ir alkoholio matuoklio 2. Maistinės terpės mielėms 3. Baltojo ar Raudonojo vyno mielių, gali būti vyno mieliu kompleksiniai rinkiniai kuriuose yra (vyno mielės, mielių maisto medžiagos ir vitaminas B) 4. Stiklinio butelio ar kitos fermentacijai skirtos talpos. Na ir žinoma jūsų kurybinė fantazija. 

Juodūjų serbentų vynas

Ingridientai:

 Juodieji serbentai - 3 kilogramai

Vanduo - 2 litrai

 Cukrus - 500 gramų

Pastaba: ingridientų kiekį galima proporcingai padidinti.

 

Kaip pasigaminti „juodųjų serbentų vyną“

 

 Serbentus sutvarkysime - išmesime visus lapus, šakeles ir svetimas šiukšles. Uogų plauti nereikia.  Paruoškite minkštimą: įdėkite uogas į puodą ir minkykite bet kokiu patogiu būdu. Įpilkite litrą vandens, sumaišykite rpidėkite sausų vynomielių ir palikite 4 dienoms. Periodiškai maišykite minkštimą. Praėjus nurodytam laikui, minkštimą perkoškite per sietą arba marlę, įpilkite dar 1 litrą vandens, sumaišykite. Supilkite į švarius sausus butelius ar kitus fermentacijai skirtas talpas, įpilkite cukraus. Dabar reikia įstatyti oro vožtuvą kad vidun nepatektū oras ir padėti  mėnesiui kambario temperatūros patalpoje, tamsioje vietoje. Po šio laiko iš nuosėdų išimkite gatavą vyną, nuskaidrinkite savo paruoštą gėrimą ir supilkite į mažus butelius, sandariai užkiškite  kamštį , laikykite rūsyje 3 mėnesius. Galima ragauti, skanaus.

 

 

Kriaušių vynas

 

Ingridientai:

Kriaušės - 10 kilogramų

 Vanduo - 10 litrų

Cukrus - 5 kilogramai

Porcijos: 10

Pastaba: ingridientų kiekį galima proporcingai padidinti.

 

Kruopščiai nuplaukite vaisius vandeniu. Supjaustykite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Sumalkite maišytuve iki tyrės. Kriaušių tyrę perkoškite per dvigubai sulankstytą marlę. Mes stengiamės išspausti maksimalų skysčio kiekį.  Supilkite cukrų į vieną litrą vandens.  Virkite sirupą. Tada supilkite perkoštas kriaušių sultis su gautu sirupu ir likusiu vandeniu. Sumaišykite šaukštu, supilkite į stiklainius pridėkite maistines medžiagas mielėms ir gerai išmaišykite, po pusvalandžio sudėkite aktyvuotas vyno mieles baltiems vynams arba universales vyno mieles ir padėkite į šiltą vietą. Kiekvieną stiklainį uždarome dangčiu su vandens sandarikliu. Laimingo maisto gaminimo!

 

Raudonūjų serbentų vynas

 

Dalinamės klasikiniu naminio raudonųjų serbentų vyno receptu. Kaip žinote, tai yra rūgščios uogos, kurios ilgai fermentuojasi. Tačiau, kita vertus, jei palauksite iki termino, gausite krištolo skaidrumo ir skanų gėrimą!

 

Ingridientai:

Susmulkintas raudonasis serbentas - 3 kilogramai (3 kg tyrės)

 Cukrus - 1 kilogramas (trečdalis viso serbentų tyrės kiekio)

 Vanduo - 1,5 litro (40% tyrės su cukrumi kiekio)

 Porcijos: 8-10

Pastaba: ingridientų kiekį galima proporcingai padidinti.

 

  1. Dideliame švariame butelyje arba kitoje fermentacijai skirtoje talpoje sumaišykite gautą košę ir cukrų. Tada supilkite vandenį, įdėkite maistingasias medžiagas mielėms ir po pusvalandžio aktyvuotas vyno mieles, laisvai uždarykite kaprono dangteliu arba storu marlės sluoksniu, palikite fermentuotis 5 dienas. 2. Tada susidariusę kepurę nuimame (ji išplauks į paviršių), o likusias sultis supilame atgal į stiklainį, uždarome vandens sandarikliu. Palikime tai dar dviem savaitėms. 3. Po kurio laiko turėtų susidaryti sunkios baltos nuosėdos. Vėl nukoškite vyną, neleisdami patekti nuosėdoms. Ir vėl laukiame dvi savaites. Ir vėl filtruokite. Mes kartojame šį veiksmą, kol vynas nustos burbuliuoti ir putos nustos pasirodyti.  4. Kai vynas baigs fermentuotis, siūlau jį padaryti šiek tiek įdomesnį. Norėdami tai padaryti, prieskonius pagal skonį suvyniokite į storą marlės sluoksnį, įdėkite maišelį į vyno talpą ir dar savaitę palikite po vandens sandarikliu. Po šio laikonuimkite nuo nuosėdų ir pastatykite vyną skaidrėti. 5. Tada supilame vyną į švarius butelius ir laikome rūsyje. Galite iš karto paimti mėginį,  skanaus vyno!

 

Gervuogių vynas

 

Natūralus naminis uogų vynas yra ypatingas gėrimas. Norite pabandyti? Tada šis paprastas gervuogių vyno receptas yra puikus pasirinkimas. Labai aromatingas, sotus ir skanus. Tai labai paprastas ir prieinamas būdas gaminti gervuogių vyną. Uoga turi labai stiprų aromatą ir šiek tiek aitraus skonio. Saldaus sirupo dėka vynas yra nepaprastai turtingas ir lengvas.

 

Ingridientai:

Vanduo - 4 litrai

Gervuogės - 3 kilogramai

 Cukrus - 1,5–1,8 kilogramo

Medus - 300 gramų

Porcijos: 4-5

Pastaba: ingridientų kiekį galima proporcingai padidinti.

 

 

  1. Subrendusias gervuoges nuplaukite po tekančiu vandeniu ir rūšiuokite. Nuimkite uodegėlius, šiek tiek išdžiovinkite. 2. Uogas suberkite į gilų (geriausia stiklinį) indą ir minkykite. Norėdami tai padaryti, galite naudoti bulvių košės stūmiklį arba tiesiog minkyti, pavyzdžiui, rankomis. Uogas užpilkite maždaug 3 litrais vandens. Uždenkite indą marle ir palikite 3-4 dienas. Per šį laiką uogos pradės rūgti. 3. Sumaišykite likusį vandenį su cukrumi ir medumi ir šiek tiek pakaitinkite, kad cukrus visiškai ištirptų. Atvėsinkite sirupą. Iš uogų nupilkite skystį ir supilkite saldų sirupą į misą. Supilkite į stiklinius butelius, uždenkite specialiais dangteliais su orobarjeru ir leiskite fermentuotis mažiausiai 1 mėnesį. 4. Tai labai paprastas gervuogių vyno receptas, kuriame svarbiausia stebėti jo būklę. Kai fermentacijos procesas pasibaigs, vynas taps skaidrus. Jis turi būti kruopščiai nupiltas. 5. Atsižvelgiant į kambario temperatūrą, vyno paruošimas gali užtrukti nuo 30 iki 60 dienų. Tada perkoškite per kelis sluoksnius sulankstytą marlę ir padėkite 15 dienų į tamsią vietą. Po to galėsite išbandyti, kas nutiko. Bet geriausia leisti tinkamai subresti.

 

Obuolių vynas

 

Aš jums pasakysiu, kaip namuose gaminti obuolių vyną. Gėrimas yra skanus ir labai įdomaus skonio, malonių obuolių natų ir lengvo skonio. Kas mėgsta sausus vynus - jūs esate čia! Tai paprastas naminio obuolių vyno receptas, ir tikiuosi, kad jums patiks taip pat, kaip ir man! Skonis kaip sidro, tačiau nėra burbuliukų. Mėgstantys sausus desertinius vynus su vaisinėmis natomis tikrai įvertins šio vyno skonį. Rekomenduoju visiems išbandyti! Patiekite vyną su sūriais, desertais ir daržovių patiekalais.

 

Ingridientai:

Obuoliai - 10 kilogramų (iš šio kiekio gavau 6 litrus sulčių)

 Cukrus - 1,2 kilogramo (200 gramų litre sulčių.)

 Porcijos: 9-10

Pastaba: ingridientų kiekį galima proporcingai padidinti.

 

  1. Kruopščiai nuplaukite obuolius, supjaustykite juos puselėmis ir pašalinkite šerdis, nes jie suteikia kartumo. Dabar gaminkime sultis iš obuolių, jas praleidžiant per sulčiaspaudę ar mėsmalę. Palikite sultis tris dienas jų neperpilant į indą - visas minkštimas pakils, ir jūs galite lengvai juos pašalinti. 2. Į gautas filtruotas sultis įpilkite cukraus. Perkelkite viską į didelį konteinerį, pridėkite maistinių medžiagų mielėms ir popusvalandžio vyno mielių baltam vynui. Uždarykite indą su vandens sandarikliu ir palikite vynui fermentuotis mėnesį. 3. Paruoškite butelius: gerai nuplaukite ir gerai išdžiovinkite. Tada atsargiai supilkite vyną ir leiskite jam skaidrėti 2-3 mėnesius po šio laiko išpilstome į butelius. 4. Na tai viskas. Mūsų puikus vynas yra paruoštas! Prieš naudojimą palaikykite šaldytuve ir patiekite.

 

Aronijų vynas

 

Skanus vynas visada yra geras. Ypač, kai jis gaminamas rankomis. Jūs tikrai žinote, kad viskas yra natūralu ir be jokių gamyklinių dažų.  Kaip teisingai pasigaminti aronijų vyną namuose, padės sužinoti toliau pateiktas mano žingsnis po žingsnio receptas. Čia svarbiausia nepraleisti nė vienos akimirkos. Vyno gamyba nėra lengva užduotis, tačiau rezultatas yra vertas. Puikus gėrimas nudžiugins jus ir jūsų svečius. Paskirtis:

 

Ingridientai:

 Aronijos - 5 kilogramai

 Cukrus - 2 kilogramai

 Neplautos razinos - 50 gramų

 Šiltas vanduo - 1 litras

Porcijų skaičius: 35

Pastaba: ingridientų kiekį galima proporcingai padidinti.

 

 Visiškai neplaukite uogų, visi nešvarumai savaime nusės butelyje, ir mes jį pašalinsime. Tiesiog kruopščiai išminkykite kiekvieną uogą. Aronijas supilkite į nemetalinį indą 10 litrų. Įpilkite cukraus: 200 gr.  1 kg. . mėgstantiems saldų vyną cukraus pridėkite kiek daugiau pagal skonį. Įpilkite saujelę razinų ir kruopščiai išmaišykite. Uždenkite dangčiu, padėkite šiltoj vietoj savaitei (nuo 18 iki 25 laipsnių). Maišykite kiekvieną dieną, kad nesusidarytų pelėsis. Po savaitės laiko  spausti sultis. Surinkite visą minkštimą (sutrintas uogas) ir išspauskite sultis. Nukoškite per kiaurasamtį. Tada supilkite skystį į fermentacijos indą. Dabar į skystį įpilkite dar 1 kg. cukraus ir 1 litrą šilto vandens, Viską sumaišykite. Uždedame vandens sandariklį ir vėl dedame į tamsią vietą.  Po 7 dienų nupilkite nuo nuosėdų.  Pastatykite vyna vėsioje patalpoje skaidrėjimui ir tris savaites kas savaitę nuilkite į kitą indą perploną žarnelę. kaivynas taps skaidrus supilkite jauną vyną į butelius ir leiskite jam bręsti keletą mėnesių. Kaip visi žino, kuo ilgiau jis stovės, tuo skaniau.

 

Agrastų vynas

 

Galbūt nežinote, bet iš agrastų gaminamas aromatingas  vynas. Vyno prisotinimas tiesiogiai priklauso nuo to, kiek ilgai jis subręs. Šis gėrimas praskaidrins bet kokias atostogas!  Aš jums pasakysiu, kaip namuose gaminti agrastų vyną. Prieš pradedant gaminti vyną, svarbu žinoti keletą niuansų. Vyno fermentacija yra labai intensyvus procesas, todėl rekomenduoju 2/3 pripildyti stiklainius agrastų ir sirupo,  vyno brandinimas  nėra greitas procesas: kuo ilgiau jis brandinamas, tuo galutinis gėrimo skonis bus sodresnis.  Sėkmės! Paskirtis:

 

 Ingridientai:

 Agrastas - 1 kilogramas

 Cukrus - 2 stiklinės

Vanduo - 1 litras

Porcijos: 3-4

Pastaba: ingridientų kiekį galima proporcingai padidinti.

 

 Kaip pasigaminti „agrastų vyną“ Agrastus kruopščiai rūšiuojame ir nuplauname po šaltu vandeniu. Tada jums reikia minkyti agrastus giliame dubenyje, naudojant sutraiškymą. Išvirkite sirupą iš cukraus ir vandens (cukrus turėtų visiškai ištirpti). Atvėsinkite sirupą, supilkite uogas. Patogiausia uogas įdėti į didelį stiklainį ir užpilti sirupu. Mediniu šaukštu uogas sumaišykite su sirupu, pridėkite maistinių medžiagų mielėms ir popusvalandžio vyno mielių baltam vynui vėl gerai išmaišykite, stiklainį uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 6–7 dienoms. Atsargiai nuimkite minkštimą, kuris kyla į paviršių. Supilkite skystį į švarų stiklainį ir uždarykite dangtelį vandens sandarikliu. Palikite gėrimą fermentuotis 3 savaites. Nukoškite jauną vyną i kitą butelį ir padėkite skaidrėti. Gėrimas turėtų subręsti vėsioje vietoje (apie 1-2 mėnesius). Sėkmės!

 

Receptų bus ir daugiau