Turbo Koji distiliavimo mielės, 50 g (be trynimo!)

3.78

Aukščiausios kokybės distiliavimo mielių mišinys su Rhizopus oryzae štamu ir fermentais.

 

  • Originali azijietiška  Rhizopus oryzae  atmaina – padeda vykdyti krakmolo sucukrinimo procesą.
  • Krakmolingoms žaliavoms - mišinys skirtas miltų, maltų javų (ryžių, kukurūzų, kviečių) ir bulvių fermentacijai * .
  • Pridedant fermentų - Turbo Koji yra produktas, kuriame yra fermentų: alfa-amilazės, kuri skystina krakmolą, ir gliukoamilazę, kuri skaido krakmolą į gliukozę.
  • Šaltas trynimas -  naudojant Turbo Koji, trinama 25-30°C temperatūroje, o ne kaip karšto trynimo atveju 60-70°C temperatūroje.
  • Nereikia dėti maistinių medžiagų – į mišinį nereikia pridėti maistinių medžiagų. Jo sudėtis užtikrina optimalią fermentaciją.

 Turbo Koji mielės – aktyvios džiovintos distiliavimo mielės su originalia azijietiška  Rhizopus oryzae paderme  ir fermentais – leidžia be karšto trynimo fermentuoti krakmolo mišinius: miltus, maltus grūdus (ryžius, kukurūzus, kviečius ir kt.). 

Mišinyje esantys fermentai krakmolą 30°C temperatūroje skaido į fermentuojamus paprastus cukrus, kuriuos mielės paverčia alkoholiu. Lengva kaip gaminti cukrų. Mišiniui nereikia pridėti maistinių medžiagų. Fermentacijos laikas apie 3 savaites.

 Kaip naudoti:

Į fermentacijos indą supilkite 15 L 45°C vandens, įberkite 7 kg miltų arba 7 kg maltų grūdų (kukurūzų, kviečių, miežių, rugių, ryžių ir kt.) ir gerai išmaišykite. 

Kalbant apie javus, patartina juos užpilti verdančiu vandeniu. 

Pripildykite baką vandens iki 25 L. Jei bendra temperatūra yra tarp 30-35°C, papurkškite paketėlio turinį ant bako paviršiaus. Po 15 minučių išmaišykite. Palikite fermentuotis 25-38 °C temperatūroje apie 15 dienų.

Patarimas:

Kuo labiau suskaidyta žaliava, tuo daugiau grūduose esančio krakmolo bus prieinama fermentams, kurie juos suskaidys į paprastą cukrų, kurį gali fermentuoti mielės. 

* Kaip naudoti su bulvėmis:

4 kg nuplautų bulvių supjaustykite nedidelėmis dalimis ir užpilkite 6 l verdančio vandens, kad pašalintumėte nepageidaujamus mikroorganizmus (mišinį laikykite tol, kol vandens temperatūra pasieks apie 45°C).

Į kitą indą supilkite 3 l vandens iš čiaupo (20 - 25°C) ir paskleiskite jame 3 kg bulvių krakmolo.

Į 30 l talpos indą, kuriame vyks fermentacija, nuolat maišydami, kol susidarys pasta, supilkite 6 l verdančio vandens ir anksčiau hidratuoto krakmolo.

Iš indo su plikytomis bulvėmis išpilkite 1-2 litrus (neišpilkite!).

Bulves sumaišykite, o perdirbtą žaliavą perkelkite į fermentacijos indą su želatinizuotu krakmolu.

Išskalaukite maišymui naudojamą indą išpiltu vandeniu ir supilkite į maišymo dubenį. Viską išmaišyti. Kai nustatyta temperatūra pasieks 30 - 35°C, visą KOJI paketėlio turinį pabarstykite ant rinkinio ir palikite uždengtą 15 minučių, kad susigertų.

Praėjus šiam laikui, labai gerai išmaišykite visą mišinį, tada sandariai uždarykite dangtį ir įdėkite fermentacijos vamzdelį su vandeniu.

Palikite mišinį fermentuotis 25 - 38°C temperatūroje apie 15 dienų tamsioje vietoje.

Patarimas:

Fermentacijos procesas vyksta žemoje temperatūroje, todėl nepamirškite kruopščiai dezinfekuoti visų indų ir prietaisų, naudojamų mišiniui ruošti! 

Pastaba:  nustatymai bus putoti!

Pirmosiomis fermentacijos dienomis mišinį rekomenduojame maišyti kasdien, nes žaliava nugrimzta į dugną.

 

  Sudėtis:  gliukoamilazė, distiliavimo mielės,  Rhizopus oryzae  grybai 20%, alfa amilazė

 

Naudokite visą paketą vienam nustatymui.

Likutis :
  • 10
Kategorija :
Dalintis: