Viskis – alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant grūdų košę ir brandinamas medinėse, daugiausia ąžuolo, statinėse.
Turbo Whisky distiliavimo mielės yra specialiai sudarytas mielių, maistinių medžiagų ir vitaminų mišinys, idealiai tinkantis greitam grūdų mišinių (miežių, rugių, kviečių, kukurūzų, ryžių) fermentacijai. Šios mielės pasižymi aukšta temperatūra. Jie leidžia per 6-9 dienas gauti gėrimą su būdingu viskio skoniu ir 13-15% alkoholio stiprumo.
Svarbios savybės:
Kaip naudoti:
Pakelio turiniu pabarstykite alfa amilaze suskystintos košės paviršių (pvz., 4,5 kg grūdų, 15-18 l vandens), atvėsintą iki kambario temperatūros. Po 15 minučių gerai išmaišykite, įpilkite apie 2 kg cukraus ir fermentuokite 20-28°C temperatūroje. Po 3-5 dienų įberkite dar vieną porciją cukraus, maždaug 1-1,5 kg, ir tęskite fermentaciją, kol nustos CO2 išsiskyrimas. Įdėkite ąžuolo drožlių, kad sustiprintumėte aromatą.